2014. július 6., vasárnap

Malnas zabkeksz

Tegnap igazan klassz napunk volt itthon :)
A heten vegre atkoltoztunk a vagyott szobaba, sokat fotoztunk - viszont nem maradt ido a bevasarlasra, igy keszultek el tegnap azok a fogasok, amik ugy kezdodnek, hogy "most mar igazan, tenyleg semmi sincs itthon".
Ennek szellemeben keszult leves,  'masodik', es suti, na meg rengeteg foto.
Szeretem az ilyen napokat, koszi Gabor :)

Foto: Feel Delight Photography
(azaz Gabor :))
Hozzavalok 
20 dkg vaj
10 dkg mez
10 dkg zabpehely
35 dkg liszt
1/2 ek sutopor
2 tojas
20 dkg malna

Elkeszites
1. A vajat enyhen olvaszd meg, usd bele a tojasokat, add hozza a mezet, keverd ki jo alaposan.
2. Ekkor mehet bele a liszt, a sutopor es a zabpehely.
3. 15-20 percre tedd hutobe :)
4. Ekozben mosd meg es csepegtesd le a malnakat.
5. Amikor kivetted a hutobol, kivajazott, vagy sutopapirral belelt tepsibe formazz golyocskakat a tesztabol, majd a tenyereddel lapitsd el oket. 1-2-3 malnat tegyel a tetejere, de nem kell belenyomkodni nagyon, mert ahogy megno a teszta, ugy oleli majd korul az illatos gyumolcsot :)
10-15 perc alatt kesz! :)

(A keksz otelete a csakapuffin oldalrol szarmazik, koszonet erte :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése