2014. december 7., vasárnap

Csicseriborsos zoldsegleves

A teli bevackolos estek egyik kedvence lett ez a leves - illatos, suru, meleg, edeskes, laktato, szoval minden igenyt maradektalanul kielegito :)

Hozzavalok
3 ek olivaolaj
1 nagy lilahagyma
3 marek spenot (idekint baby leaf spinach)
1 szal paszternak, vagy sargarepa + feherrepa
2 dl passata (paradicsom szosz)
400 g csicseriborso (konzerv)
extra: egy kis olivaolaj es citromle a talalashoz

Elkeszites

1. Szeleteld aprora a hagymat es a repa(ka)t, majd futtasd meg oket olivaolajon.
2. Boritsd ra a csicseriborsot, majd a paradicsomszoszt. Sozd, borsozd - illetve en egy kanal mezet is szoktam beletenni ilyenkor!
3. Dobd hozza a spenot leveleket, es ontsd fel annyi vizzel, hogy eppen ellepje a zoldsegeket.
4. Kb. 10 perc alatt megfo, de a zoldsegek allagabol egyertelmuen meg tudod majd allapitani, hogy keszen van-e a vacsora :)

Amikor helyes kis talkaba szedted a gozolgo levest, akkor egy lottyintesnyi olivaolajjal es egy kis frissen facsart citromlevel bolondithatod, de akar fetat, vagy kenyeret is szervirozhatsz melle.

Boldog kuckozast :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése