2015. április 4., szombat

Sos-karamellas truffel

Ezt a finomsagot egy oraval ezelott keszitettem, es nem volt idom befotozni, de egyszeruen muszaj megosztanom Veletek a receptet.
A hozzavalok altalaban mind fellelhetoek a konyhaban, ugyhogy amig fo a leves (nalam egy fuszeres almaleves), addig siman elkeszitheto :)

Hozzavalok
150 g etcsokolade
130 g cukor
150 ml habtejszin
vanilia
10 g barna cukor
10 g vaj
1/4 ek tengeri so pehely + egy picike a tetejere
Keseru kakaopor

Elkeszites1. A csokit torjuk kockakra, tegyuk egy talba vagy kislabosba, es tegyuk felre.
2. A cukrot (legyen az kristalycukor, nadcukor, vagy barmi egyeb, amibol karamellt tudunk kesziteni) tegyuk egy labosba, es melegitsuk addig, amig a szelein folyossa valik. Szilikon spatulaval (vagy fakanallal) kevergessuk, hogy le ne egjen es az egesz megbarnuljon, folyossa valjon.
Ekkor mehet bele a vanilia es a habtejszin fele. Csak ovatosan, mert sisteregni fog, es csunya, pokhalo szeru allagot olt, de nincs ok az aggodalomra, ennek igy kell kineznie :)
Kitartoan kevergessuk, amig ujra folyekonnya valik, ekkor mehet hozza a tobbi tejszin, a vaj, a picike barna cukor es a so. Amikor az egesz sima egyvelegge olvad, akkor levesszuk a tuzrol.
3. Ontsuk a karamellat az osszetort csokoladera, es keverjuk el. A karamella van annyira forro, hogy a csoki gond nelkul elolvadjon, csak kevergetni kell egy kicsit.
4. Nehany percre menjen be a fagyasztoba, de ne maradjon bent sokaig, mert kokemennye fagy es egy nap sem lesz eleg, hogy formazhatova valjon :)
5. Most mar csak a golyocskazas es a kakaozas marad hatra.
6. A legvegen minden golyo tetejere nehany sopelyhet tettem - s maradjunk annyiban, hogy a hatas nem maradt el :)
Jo etvagyat es Boldog Nyuszit :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése